Marjainen juustokakku laventelilla
260 g Digestive-keksejä murskattuna
75 g suolatonta voita sulatettuna
ripaus suolaa
2 rkl kuumaa vettä
1 1/2 tl gelatiinijauhetta
200 g mustikoita
100 g vadelmia
450 g tuorejuustoa
150 g tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl laventeliuutetta (valinnainen)
350 ml kuohukermaa
Koristeluun:
1 rkl kuivattuja laventelinkukkia tai pakastekuivattua mustikkaa
200 g mustikoita
70 g vadelmia
(2–3 tuoretta laventelinoksaa)
Valmistusaika: 35 min
Jäähtymiseen: 4 h
Vaikeusaste: helppo
Ei sovellu pakastettavaksi
Valmista ensin kakkupohja: sekoita keksimurska, voisula ja suola isossa kulhossa. Levitä sekoitus sileäksi, tasaiseksi pinnaksi kulhon pohjalle käyttämällä kosteaa lusikkaa. Peitä ja laita viilentymään.
Kaada kuuma vesi pieneen kulhoon ja ripottele gelatiinijauhe päälle. Anna tekeytyä 10 minuuttia.
Hienonna sillä välin mustikat ja vadelmat pyreeksi tehosekoittimessa tai yleiskoneessa. Puserra marjapyree hienon siivilän läpi toiseen kulhoon (ei vielä kakkupohjakulhoon). Lisää tuorejuusto, sokeri, sitruunamehu ja laventeliuute (jos käytät) kulhoon, sekoittaen sähkövatkaimella tasaisen kermaiseksi 3–4 minuuttia. Lisää kuohukerma ja jatka vatkaamista 3–5 minuuttia kunnes sekoitus on sopivan jämäkkää.
Lämmitä gelatiinisekoitusta mikroaaltouunissa 10 sekuntia. Sekoita huolellisesti ennen kuin lisäät sen marjasekoitukseen.
Lusikoi sekoitus jäähtyneen kakkupohjan päälle. Tasoita pinta lastalla tai lusikalla. Peitä ja laita viilentymään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Kun kakku on valmis tarjoiltavaksi, murskaa kuivatut laventelinkukat tai pakastekuivatut mustikat ja ripottele kakun päälle. Koristele tuoreilla mustikoilla, vadelmilla ja laventelinoksilla ennen tarjoilua.